Dubbningshemsidan

Tävling

Baywatch
   © Paramount Pictures


Nyligen släpptes Baywatch, baserad på den klassiska TV-serien med samma namn, på Blu-Ray och DVD. För att uppmärksamma händelsen arrangerar nu Dubbningshemsidan i samarbete med Fox-Paramount Home Entertainment en spännande tävling. Delta i vår kluriga frågesport, och du kan vinna fina priser. Tävlingen är nu inne på sitt sista dygn, och natten till tisdag avslutas den. Så passa på nu!

I tävlingen kan du vinna följande:
1:a - 3:e pris: Baywatch på Blu-Ray

Tack till Fox-Paramount Home Entertainment som skänkt tävlingsvinsterna.

Om du inte har turen att vinna, kan du istället köpa filmen hos CDON eller Discshop.

Tävlingsregler:


Frågesporten går ut på att besvara 10 slumpvis utvalda frågor, utvalda från en databas bestående av 500 frågor, inom vitt skilda kategorier. 2 av frågorna i varje omgång kommer att ha någon koppling till Baywatch, medan resterande 8 frågor kan handla om vad som helst mellan himmel och jord - frågor om dubbningar och skådespelare, filmer och serier i allmänhet och allmänna allmänbildningsfrågor.

Du har tre minuter på dig att svara på de 10 frågorna. Har du JavaScript-stöd påslaget i din webbläsare kommer formuläret automatiskt att skickas in när tiden är slut - i annat fall måste du själv komma ihåg att hinna skicka in svaren innan tiden gått ut.

Vissa frågor består av bilder och/eller ljudklipp. Ljudklippen kan antingen spelas upp i webbläsaren, eller laddas hem som MP3-fil för att kunna spelas i valfritt program. Tiden går även under tiden du laddar hem och lyssnar på ljudfilerna, så tänk på att inte lyssna mer än nödvändigt.

I frågesporten finns följande typer:

Flervalsalternativ: Frågor med flera alternativ (mellan 2 och 8 till antalet), där ett enda är rätt. Klicka på kryssrutan till det alternativ som du tror är rätt.
Flersvarsalternativ: Samma som ovan, men med skillnaden att mer än ett alternativ kan vara rätt. Det kan vara inget, ett, flera eller rentav alla alternativ som ges som är korrekta. Du kryssar för de alternativ du tror är rätt. Om du anser att inget alternativ är rätt, så lämnar du frågan utan att kryssa för något.
Frisvar: Du skriver själv in det rätta svaret i textfältet som ges. Tänk på att skriva försiktigt, och stava rätt! Vissa vanligare felstavningar, alternativa stavningar och alternativa svar godkänns; men eftersom svaren rättas av en dator per automatik finns det ingen garanti för att dina felstavningar godkänns som rätt.
Ja/nej: Frågor som kan besvaras med antingen ja eller nej. Du kryssar för det du anser är rätt.
Rangordning: De angivna svarsalternativen ska rangordnas i rätt ordning, utifrån frågeställningen. Du svarar genom att skriva siffror i textrutorna vid varje svarsalternativ. Det alternativ som ska komma först får nummer 1, därefter nummer 2, o.s.v. Varje alternativ måste få en siffra, och samma siffra får inte förekomma vid mer än ett alternativ.

Det finns en topplista med de 20 bästa resultaten, som visas när du svarat klart. Observera att topplistan visas sorterat efter antal rätta svar, och därefter per tid (om flera hamnar på samma poäng). Därför är det alltså viktigare att svara rätt på så många frågor som möjligt, än att svara snabbt. Om inte rättningen gått snett är det alltså de tre individer som kommit högst på topplistan som vinner tävlingen.

Skulle du upptäcka buggar, konstigheter eller svar du anser vara felaktiga; tveka inte att höra av dig till daniel@dubbningshemsidan.se.

Starta frågesporten!

© 2017 Dubbningshemsidan/Daniel Hofverberg

Skriv ut
Läs mer om utskriftsfunktionerna