Dubbningshemsidan

Ready Player One-tävling

Ready Player One
    © 20th Century Fox


Den 6 augusti släpptes Steven Spielbergs omtalade Ready Player One på DVD och Blu-Ray. För att uppmärksamma händelsen arrangerar nu Dubbningshemsidan i samarbete med Fox-Paramount Home Entertainment en spännande tävling. Då filmen handlar om dataspel och VR, så vad passar bättre än att spela ett av världens absolut mest kända spel, världens mest sålda arkadspel och dessutom ett av de första spelen som gjorts i VR-version; arkadklassikern Pac-Man...?

Det enda du behöver göra för att vinna är att få så bra poäng som möjligt i en webbversion av Pac-Man, som ganska väl efterliknar det ursprungliga arkadspelet från 1980. Inga motiveringar, inga frågor, ingenting annat än en klassisk spelversion av Pac-Man står mellan dig och Blu-Ray-filmen - enklare kan det väl inte bli...? Lycka till!

I tävlingen kan du vinna följande:
1:a - 3:e pris: Ready Player One på Blu-Ray

Tack till Fox-Paramount Home Entertainment som skänkt tävlingsvinsterna.

Om du inte har turen att vinna, kan du istället köpa filmen hos CDON eller Discshop.Tävlingsregler:


VIKTIGT ATT VETA:
Spelet fungerar i alla moderna webbläsare med stöd för HTML5, och ska fungera åtminstone i Internet Explorer (version 10.0 och uppåt), Edge (alla versioner), Chrome (version 30 och uppåt), Firefox (version 20 och uppåt), Opera (version 17 och uppåt) samt Safari (version 8 och uppåt). Får du problem, prova att uppdatera din webbläsare till den senaste versionen. Du kan spela på både datorer, mobiltelefoner och surfplattor. Om du använder en äldre Android-telefon med Android 4.3 eller äldre rekommenderas inte den inbyggda Android Webbläsare - installera istället Chrome i telefonen (Android Webbläsare avskaffades i och med Android 4.4). På mobil rekommenderas stående format.

SÅ HÄR SPELAR DU:
Alla som någonsin sett en dator eller spelkonsol lär förmodligen känna till Pac-Man, så förmodligen är alla beskrivningar överflödiga. Men om någon mot all förmodan inte känner till spelet går det ut på att äta så många prickar som möjligt samtidigt som du undviker spökena. Om Pac-Man äter de större prickarna belägna i de fyra hörnen av spelplanen kan han under en begränsad tid äta upp spökena. När du ätit upp alla prickar kommer du till nästa nivå.
PÅ DATOR: Du använder piltangenterna för att spela - tryck vänster- , höger-, upp- och nedåtpil för att styra Pac-Man åt respektive håll. För att pausa spelet trycker du på bokstaven P, och samma knapp för att återuppta.
PÅ MOBILTELEFON OCH SURFPLATTOR: Du använder de halvgenomskinliga pilknapparna precis nedanför spelplanen för att styra.
När du får Game Over (du har förlorat alla liv) klickar/pekar du på texten på spelplanen för att skicka in resultatet, och därefter får du strax möjlighet att skriva in namn och adress för att kunna vinna. Efter det är det bara att börja om igen, för du vill förstås spela spelet flera gånger för att förbättra dina vinstchanser...

Pac-Man
Klicka här för att starta Pac-Man

Programmering: Lucio Panepinto & Daniel Hofverberg
Baserad på ett open source-spel av: Lucio Panepinto
Svensk översättning och bearbetning: Daniel Hofverberg
Musik, ljudeffekter, design och spelidé bygger på arkadspelet av Toru Iwatani och Namco, © 1980.

© 2017 Dubbningshemsidan/Daniel Hofverberg

Skriv ut
Läs mer om utskriftsfunktionerna