Dubbningshemsidan

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri-tävling

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
    © 20th Century Fox


Den 25 juni släpptes Oscarsnominerade Three Billboards Outside Ebbing, Missouri på DVD och Blu-Ray. För att uppmärksamma händelsen arrangerar nu Dubbningshemsidan i samarbete med Fox-Paramount Home Entertainment en spännande tävling. Ska Mildred komma ihåg var hon satt upp affischtavlorna och om polischefen ska minnas vad det står på dem är det bäst att man har bra minne, så vad passar då bättre än ett klassiskt Memory-spel...?

Allt du behöver göra för att vinna är att klara av ett vanligt hederligt Memory-spel med så få vändningar som möjligt och på kortast möjliga tid. Reglerna är samma som i klassisk Memory, förutom att det även går på tid. Med andra ord vänder du alltså på två kort i taget - är de samma behålls de öppna och annars stängs dem igen. När du lyckats vända på alla kort är spelet slut. Du har två och en halv minut på dig att lyckas vända på alla korten. Vilka bilder som visas och deras placering är slumpmässigt, men varje spel består av 20 kort (d.v.s. 10 olika bilder). Inga motiveringar, inga frågor, ingenting annat än ett enkelt memory-spel står mellan dig och Blu-Ray-filmen - enklare kan det väl inte bli...? Lycka till!

I tävlingen kan du vinna följande:
1:a - 3:e pris: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri på Blu-Ray

Tack till Fox-Paramount Home Entertainment som skänkt tävlingsvinsterna.

Om du inte har turen att vinna, kan du istället köpa filmen hos CDON eller Discshop.Tävlingsregler:


VIKTIGT ATT VETA:
Spelet fungerar i alla moderna webbläsare med stöd för HTML5, och ska fungera åtminstone i Internet Explorer (version 10.0 och uppåt), Edge (alla versioner), Chrome (version 30 och uppåt), Firefox (version 20 och uppåt), Opera (version 17 och uppåt) samt Safari (version 8 och uppåt). Får du problem, prova att uppdatera din webbläsare till den senaste versionen. Du kan spela på både datorer, mobiltelefoner och surfplattor. Om du använder en äldre Android-telefon med Android 4.3 eller äldre rekommenderas inte den inbyggda Android Webbläsare - installera istället Chrome i telefonen (Android Webbläsare avskaffades i och med Android 4.4). Använder du mobil kommer du förmodligen föredra att vända telefonen till liggande format, så att bilderna blir lite större.

SÅ HÄR SPELAR DU:
Klicka eller peka på kortet du vill vända på, och du får se vilken bild som döljer sig bakom. Klicka/peka på ett till, och efter det vänds båda korten om de inte har samma bild. Lyckas du öppna samma bild båda gångerna behålls de synliga. Spelet avslutas när alla bilder är vända och synliga. Poängen räknas ut utifrån en kombination av antalet vändningar och tiden, varför du både bör vara snabb och ha bra minne. Poängen räknas enligt följande:
Grundpoäng: Du får mellan 1 och 100 poäng, beroende på hur många försök du behövt för att vända på alla kort (100 poäng om du lyckas vända alla korten utan ett enda misslyckande; d.v.s. att du valt två omaka kort och att något av korten har vänts förut).
Tidspoäng: Till det läggs en tidsbonus till, som räknas utifrån hur många sekunder ifrån 150 sekunder (2 ½ minut) det tagit dig att avsluta spelet, avrundat till närmaste sekund. Klarar du spelet på en minut blir tidsbonusen alltså 150 - 60 = 90 poäng.
Den slutgiltiga poängen får man genom att lägga ihop grundpoängen och tidspoängen. Om du får bästa möjliga resultat (d.v.s. inga misslyckanden) och klarar dig på en minut får du alltså 100 + 90 = 190 poäng. Den högsta teoretiska poängen man kan få är således 250 poäng, men det är förstås omöjligt att komma upp till i praktiken. Den minsta poängen man kan få är 1 poäng.

Om du lyckats vända alla kort inom två och en halv minut kommer du inom några sekunder att skickas vidare till en annan sida, där du får skriva in namn och adress för att kunna vinna. Svårare än så är det inte!

Memory
Klicka här för att starta Memory-spelet

Programmering: Daniel Hofverberg
Baserad på ett open source-spel av: Maximo Mena
Pressbilder i tävlingen: © 20th Century Fox
Musik: Tanner Helland

© 2017 Dubbningshemsidan/Daniel Hofverberg

Skriv ut
Läs mer om utskriftsfunktionerna