Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Anders M Olsson

Sidor: [1] 2 3 ... 76
1
Om Dubbningshemsidan / SV: Bortrest under några dagar
« skrivet: 15 augusti 2019 kl. 14:16:35 »
Tyvärr verkar WiFi fungera uruselt på hotellet här nere. Jag lyckas inte komma över 0,2 Mbit/sek, hur jag än bär mig åt... Så i princip nästan helt oanvändbart. :(

Med andra ord kommer jag nog inte kunna göra speciellt mycket på nätet medan jag befinner mig här.

Man tror nästan inte att sådana problem kan förekomma numera, speciellt inte i Stockholm.

Men jag har bott på flera hotell där internetförbindelsen har varit mer eller mindre oanvändbar beroende på tid på dygnet. Testa på morgonkvisten och se om det gör någon skillnad! På kvällarna när alla sitter och surfar kan det bli trångt "på linan"!

2
Om Dubbningshemsidan / SV: Ovanligt mycket spam?
« skrivet: 15 augusti 2019 kl. 14:11:02 »
Det ska bli intressant att se hur det faller ut.

Jag såg förresten nyss att det längst ner på sidan står "Bad Behavior has blocked 968 access attempts in the last 7 days".

Så det verkar trots allt som om även det programmet gör en viss nytta, om än det inte stoppar all spam.


3
Om Dubbningshemsidan / SV: Ovanligt mycket spam?
« skrivet: 13 augusti 2019 kl. 20:26:57 »
VIKTIGT! Genom en ny plugin har jag nu lagt in en begränsning på forumet - från och med nu kan gäster inte längre publicera länkar/webbadresser till andra sajter, utan bara text och länkar inom forumet.

Det låter ju lovande. Hur fungerar det rent praktiskt?

Filtrerar plug-inprogrammet bara bort länkarna så att inläggen publiceras ändå, fast utan länkar?

Eller stoppas inlägg med länkar helt? Får gästen i så fall ett meddelande om att länkar är förbjudna, eller försvinner inläggen bara ner i ett "svart hål" utan några felmeddelanden?

4
Filmer och TV-serier / Hulu
« skrivet: 11 augusti 2019 kl. 17:43:27 »
Enligt uppgift ska andra säsongen av Tidlös prinsessa / Find Me in Paris släppas på Hulu i USA nu på fredag den 16 augusti.

Finns det någon här som har erfarenhet av att använda Hulu härifrån Sverige? Det ska tydligen gå om man använder VPN, köper presentkort för betalningen och fejkar sin adress så att det ser ut som om man bor i USA. Verkar m.a.o. ganska krångligt...

Och finns det några bra program som kan ladda ner från Hulu? Då menar jag antingen något som laddar ner "på riktigt", dvs sparar ner strömmen bit för bit utan att förvanska eller koda om, eller eventuellt något som visserligen kodar om men ger lika bra resultat som FlixGrab för Netflix. (Program som spelar in från videominnet går det tretton på dussinet av, men resultatet blir så gott som undantagslöst ganska uselt.)

Numera har ju de flesta långfilmerna biopremiär nästan samtidigt över hela världen, men när det gäller TV-serier kör man på i gamla hjulspår och har ofta årslånga förskjutningar mellan olika regioner och tv-bolag.  >:(

5
Om Dubbningshemsidan / SV: Ovanligt mycket spam?
« skrivet: 9 augusti 2019 kl. 06:50:39 »
Du menar "i fällan?"^^

Nej, i fållan. Vet du inte vad en fålla är?

Enligt SAOL är det "en mindre inhägnad för kreatur", men mera bildlikt (om människor) kan man mena "i gemenskapen" eller "på den rätta vägen".

6
Om Dubbningshemsidan / SV: Ovanligt mycket spam?
« skrivet: 9 augusti 2019 kl. 06:43:27 »
Då skulle väl en lämplig kompromiss kunna vara att helt spärra möjligheten för gäster att skapa nya trådar, men däremot tillåta kommentarer i befintliga trådar?

Det skulle ju i så fall inte påverka t.ex. skådespelares möjligheter att svara på frågor.

7
Om Dubbningshemsidan / SV: Ovanligt mycket spam?
« skrivet: 8 augusti 2019 kl. 10:05:56 »
Jag förmodar att det enbart gäller gästpostning då?

Den uppenbara åtgärden är väl i så fall totalstopp för gästpostning, eller möjligen (om det går) att tillåta gäster att posta inlägg i redan existerande trådar, men inte skapa nya.

Det är väl iofs tråkigt att tvingas införa sådana restriktioner, men samtidigt är det nog en försvinnande liten del av alla inlägg som egentligen är legitima gästinlägg. Ett par "permanenta" gäster missbrukar gästfunktionen, men är så aktiva att de rimligen borde registrera sig som medlemmar. (Ingen nämnd, ingen glömd.) En sådan åtgärd skulle kanske kunna få in dem "i fållan".

8
Dubbningar och röster / SV: De magiska tingens byrå
« skrivet: 6 augusti 2019 kl. 10:09:23 »
Så här ser exteriören till Maxwells bokhandel ut i serien:Så här såg det ut i verkligheten när jag var där i våras (det var en mulen dag och regnet hängde i luften):Bokhandeln var bara en kuliss som var uppsatt vid en av bropelarna till Story Bridge i Brisbane. Interiörerna var inspelade i studio.

9
Dubbningar och röster / SV: De magiska tingens byrå
« skrivet: 6 augusti 2019 kl. 09:08:48 »
Eftersom det verkar vara så svårt att ens reda ut vilken dubbningsstudio som dubbat De magiska tingens byrå, så har jag idag mailat till Nickelodeons allmänna adress, MTV Sverige och pressavdelningen på Viacom i Stockholm, för att se om det går att få något vettigt besked därifrån. Jag hyser väl ärligt talat inga stora förhoppningar om att få något vettigt svar den här gången heller, men försöka duger...

Annars är det väl tre dubbningsstudior kvar att kontakta, som fortfarande lämnar ut uppgifter (även om det kan ta tid) - har ingen av dessa dubbat serien kan man ju förmoda att det är SDI Media, och då lär man som sagt tyvärr inte kunna få tag i dubbcredits därifrån...

Jag förmodar att du aldrig fick något svar på dina mail till Nickelodeon, MTV och Viacom ?

Jag fick tyvärr inget svar på mitt mail till JMS.

Över huvud taget har den här serien behandlats sällsynt illa av distributörerna, kanske även av JMS själv. Det var nog inget smart drag att sälja den till Nickelodeon. Jag tror att Netflix skulle ha gjort ett mycket bättre jobb.

- Att första säsongen bara fick 20 avsnitt, inte 26 som brukligt, tyder på vissa problem med finansieringen och att man fick banta på ambitionerna.

- Nickelodeon visade som tidigare nämnt serien utan sluttexter. Vilka slaktare!

- Det är förvånansvärt tyst om den andra säsongen, om det nu blir en sådan(?).

- Nickelodeon har inte kört någon reprisomgång sen i vintras.

- Det har inte kommit några DVD- eller Bluray-utgåvor, förutom två tyska DVD-volymer med två avsnitt per volym, dvs totalt bara de fyra första avsnitten. Dessa har dessutom bara tyskt tal och saknar helt textning.

- Det finns visserligen några aktörer som säljer serien digitalt för streaming eller nerladdning, men bara i USA. Amazon Prime kallar de tio första avsnitten för "säsong 1" och de tio sista för "säsong 2" fast det i verkligheten bara finns en säsong.

10
Dubbningar och röster / SV: Disneydags serier
« skrivet: 4 augusti 2019 kl. 16:14:55 »
Jag har mailat flera gånger utan svar

Då finns det nog inte mycket annat att göra än att vänta och se.

11
Dubbningar och röster / SV: Disneydags serier
« skrivet: 3 augusti 2019 kl. 18:54:34 »
Ingen som vet

Du kan väl maila SVT och fråga:
kontakt@svt.se

Jag har mailat dem så många gånger under den sista tiden, så om jag gör det kanske de tycker att jag är tjatig...

Ibland svarar de inte alls, men ibland blir jag faktiskt förvånad över hur snabbt de svarar! :)

12
Dubbningar och röster / SV: Disneydags serier
« skrivet: 3 augusti 2019 kl. 10:28:08 »
Efter lite "detektivarbete" har jag hittat att den nuvarande titeln på julaftonsprogrammet användes fr.o.m. julen 1968!

13
Dubbningar och röster / SV: Disneydags serier
« skrivet: 3 augusti 2019 kl. 10:01:52 »
Kan det möjligen vara därför som julaftonsprogrammet heter Kalle Anka och Hans Vänner Önskar God Jul?

Ja, absolut.

Men julaftonsprogrammet har inte alltid hetat så. När det hade premiär på julafton 1960 hette det i programtablån "God jul önskar Musse Pigg, Kalle Anka, Piff och Puff, Benjamin Syrsa m.fl." :)

Jag vet inte exakt vilket år programmet fick sin nuvarande titel, men ovanstående titel användes i alla fall 1960-1966. 1967 hade de kortat det till "God jul önskar Kalle Anka m.fl."

1971 hade programmet den nuvarande titeln. Så någon gång 1968-1971 måste den nuvarande titeln ha kommit till.

14
Dubbningar och röster / SV: Disneydags serier
« skrivet: 3 augusti 2019 kl. 09:32:29 »
Visas exakt samma Disneydags-program i fler länder än Sverige? Om så är fallet är det väl ganska säkert att Disney bestämmer innehållet och levererar färdiga program till respektive TV-bolag.

Annars finns det många "skumma" detaljer som tyder på att SVT kanske köper in "lösa" serier av Disney och själva sammanställer programmen, inte minst den senaste "katt bland hermelinerna"-historien med Jungle Tales. Jag erkänner att det bara är spekulationer, men man kan ändå undra...

- Vinjetten är fr.o.m. i år uppskalad till bredbild och HD från samma gamla lågupplösta 4:3-version som har använts i många år. Om Disney levererar färdiga program tycker man att de borde ha tagit fram en riktig HD-vinjett, kanske genom att rendera om den gamla istället för att bara skala upp den. Eller byta till en helt annan och bättre vinjett.

- De senaste tre åren har SVT visat samma klassiska kortfilmer om och om igen. Med tanke på att det finns omkring 600 filmer att välja på verkar det konstigt att bara köra ett drygt fyrtiotal i repris hela tiden.

- Dessutom är det en ganska kraftig övervikt på filmer med Pluto. Inte för att de är dåliga, men Pluto är knappast den populäraste Disney-figuren. Här i Sverige är det Kalle Anka som folk vill se. I flera andra länder är det Musse. Det skulle kunna tyda på att SVT har köpt in ett paket med kortfilmer där varje film får visas ganska många gånger, och att de har fått rabatt på välja en mix där Pluto dominerar istället för de mera populära figurerna.

- Under våren har flera av kortfilmerna visats i fel bildformat, utbredda i sidled till 16:9, istället för det korrekta pillarbox-formatet. Varför skulle Disney göra ett sådant fel om och om igen om det är de som sammanställer och levererar kompletta program?

15
Filmer och TV-serier / SV: Lightning Point
« skrivet: 2 augusti 2019 kl. 22:20:27 »
Avsnitt 13 är också textat och klart för granskning:

https://youtu.be/YK0-CTOLmcg

Nu är halva serien klar!

Sidor: [1] 2 3 ... 76