Gästbok

Skriv nytt inlägg : Dubbningshemsidan : Sök
Det finns för närvarande 1495 meddelanden i gästboken.
<<< 1 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 150 >>>
Visar meddelanden 381 t.o.m. 390.
Mikael
Hej jag undrar om du kan lägga ut Yu-Gi-Oh serien =)
lördag den 2 augusti 2008 kl. 13.20.35

Webbmasterns kommentar:   Tyvärr har jag inte lyckats att få tag i någon rollista till Yu-Gi-Oh. Det brukar vara svårt att få besked från Cartoon Network, men om du vill kan jag göra ett försök att få tag i credits. /Daniel

Henry Stormbom
Ursäkta Daniel!

Men det fanns ju inte creditlistan på Space Chimps.
Varför skrev upp den på uppdateringsidan om den inte har kommit än?
fredag den 1 augusti 2008 kl. 16.39.19

Webbmasterns kommentar:   Jag ber så mycket om ursäkt. Jag hade skrivit creditlistan till Space Chimps och lagt upp den på servern, men hade glömt bort att ändra i databasen över tillgängliga creditlistor så att den därför inte visades.

Nu är det ordnat, så att creditlistan ligger ute. Jag beklagar missen. /Daniel

erika
hejsan daniel
vet du något om det kommer komma några nya teknade filmer på bio eller dvd eller om de släpper några gammla på dvd snart?
mvh erika
tisdag den 29 juli 2008 kl. 11.34.47

Webbmasterns kommentar:   Hej Erika! De tecknade biofilmer som kommer inom den närmaste tiden är Space Chimps (premiär 8 augusti), Star Wars: Clone Wars (14 augusti) och WALL-E (5
september).

På DVD kommer Barbie och diamantslottet i september och Den lilla Sjöjungfrun 3 - Sagan om Ariel, Horton och Tingeling kommer samtliga under oktober månad. Dessutom kommer nyutgåvor av Disneys De 101 Dalmatinerna 2: Tuffs äventy i London och Aristocats i augusti resp. september.

För att hålla koll på DVD-utgåvor är Discshop en bra sajt, eftersom de har bra sökfunktioner och möjlighet till sortering efter releasedatum. /Daniel

Madeleine |
Hej! Jag ska göra en audition för ett speaker(dubbnings-)jobb imorgon. Vad bör jag tänka på? Ge mig så många tips som det bara går! Är nämligen helt ny inom detta område.
onsdag den 23 juli 2008 kl. 18.18.33

Konama
Hejsan!

Jag undrar hur man tar kontakt med bolagen som anlitar röstskådespelare till Disneyfilmer?

Vill även påpeka att det här verkar vara en bra sida med mycket information m.m.
onsdag den 23 juli 2008 kl. 04.21.14

Webbmasterns kommentar:   Samtliga Disneys filmer och serier dubbas i dagsläget av Sun Studio, vars huvudkontor ligger i Köpenhamn men som också har en svensk filial i Solna. Du hittar adress och telefonnummer dit på sidan "Adresser" här på Dubbningshemsidan.

Tack för berömmet - jag är glad att du tycket om sajten. /Daniel

erika
heej daniel!
om jag inte har förstås fel är det du som är hofverberg på magicmovies
jo jag måste beröma för en sådan bra sida
jo min fråga är vet du om någon av don buhts filmer fis dubbbbade på svenska på dvd?
söndag den 20 juli 2008 kl. 23.31.59

Webbmasterns kommentar:   Det stämmer bra - det är jag som är hofverberg på Magic Movies. Tack för berömmet.

Tyvärr är det stor brist på Don Bluths filmer på DVD i svenskdubbad form i Sverige, men vad jag kan hitta är det fyra långfilmer som regisserats av honom som släppts på DVD med svenskt ljudspår:

Anastasia - släpptes från Fox 2001, men är numera utgången. Har du tur kan du hitta åt kvarvarande exemplar i butiker eller via exempelvis Blocket eller Tradera.
Titan A.E. - släpptes 2001 från Fox, men är också utgången numera
Landet för länge sedan (originalfilmen) - släpptes från Universal 2004
Resan till Amerika (originalfilmen) - släpptes av Universal 2004

Därefter finns det en femte film av honom som finns med svenskt tal på DVD, men som av någon märklig anledning inte släppts i Sverige:
Bartok - en riktig hjälte (Bartok the Magnificent) - finns på DVD med svenskt tal i bl.a. England och Australien, men inte i Sverige(!). Du kan beställa den från exempelvis Play.com i England.

Därutöver finns Tummelisa på DVD i Sverige, men den har märkligt nog inte med den dubbade versionen utan enbart engelska originalljudet med svensk text. Den dubbade versionen finns bara med på den gamla VHS-utgåvan.

Utöver dessa bör jag även nämna Disneys kortfilm Min lilla åsna/Den lilla åsnan (The Small One) från 1978 på ca 25 minuter, som regisserades och producerades av Don Bluth innan han lämnade Disney för att starta eget. Den finns med svenskt tal på samlings-DVD:n I väntan på julen, som utöver den filmen också innehåller en annan längre Disney-kortfilm (Prinsen och tiggarpojken) samt fem klassiska tecknade kortfilmer från Disney. Tyvärr är det dock inte den ursprungliga svenska dubbningen av Min lilla åsna som återfinns på den DVD:n, utan en ny omdubbad version gjord av KM Studio speciellt för den här DVD:n. Den gamla dubbningen finns enbart på VHS, på den gamla hyrfilmen Vinterfestival (släpptes omkring mitten av 1980-talet på VHS, men av ganska svår att få tag i nuförtiden). /Daniel

Linnéa
Ah, det var VHS-utgåvan på Brisby och NIMH:s hemlighet jag menade. Visste inte att den hade två dubbningar. Menmen, ska se om jag kan hitta något om dubbningen från VHS:en som kan vara till hjälp.
torsdag den 17 juli 2008 kl. 03.05.24

Linnéa
Tänkte att det var möjligt att du om någon skulle kunna hjälpa till med det här: En av mina absoluta favoritfilmer är Brisby och NIMH:s hemlighet av Don Bluth från 1982 (Orig. The Secret of NIMH). Dock finns inga credits för de svenska rösterna varken före eller efter filmen och jag har alltid undrat vilka som lånat ut sina röster till karaktärerna. När jag kollade upp filmen såg jag dock att det var SDI Media som dubbade filmen och läste någnstans här att de sällan svarar på dina mejl om röstsskådespelarna, men jag tänkte att det kunde vara värt att fråga.
måndag den 14 juli 2008 kl. 00.53.17

Webbmasterns kommentar:   Hej Linnéa! Det finns faktiskt två svenska dubbningar av Brisby och NIMHs hemlighet. Den första gjordes för VHS-utgåvor under 1980-talet utgivna av Warner Home Video, och jag vet i dagsläget inte vilket dubbningsbolag som gjort den. Den andra dubbningen gjordes av SDI Media för visningar på TV3 omkring 1996, och har aldrig använts på video.

Vilken av dubbningarna är det du syftar på? TV3:s/SDI Medias version ska jag ha inspelat någonstans, och på den TV-visning jag spelade in minns jag att det stod utsatt röster under förtexterna. Är du intresserad, så kan jag absolut försöka hitta åt mitt band för att se vilka dubbcredits som stod där. Den äldre dubbningen vet jag dock tyvärr ingenting om, då jag aldrig ens sett den och aldrig lyckats hitta åt något ex av den gamla VHS-utgåvan.

Lowrance |
Trevlig hemsida..

Glad sommar
söndag den 13 juli 2008 kl. 19.30.45 - Göteborg

Webbmasterns kommentar:   Tack så mycket.

Melany
Tja detta är kanske lite udda, men hade man inte kunnat ha något på sidan där det stod om olika filmer? vad de handlade om och så. För vissa här har jag aldrig hört talas om, och kan inte hitta någon direkt information om vissa av dessa.

Bara ett litet .. förslag? :o
lördag den 5 juli 2008 kl. 14.45.30

Webbmasterns kommentar:   Hej Melany! Tack för tipset, men ärligt talat känner jag inte att det finns något större behov av en sådan avdelning. På Internet Movie Database kan du hitta information om de allra flesta filmer och serier - de filmer som inte finns med där kan troligtvis räknas på ena handens fingrar, och det är väldigt få filmer jag sett där det inte funnits med beskrivning av handlingen på IMDb.

Men är det någon särskild information du är ute efter som inte står med på IMDb, eller om fler än du tycker att det trots allt finns behov av sådant, så kan jag tänka mig att omvärdera mitt beslut. /Daniel

<<< 1 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 150 >>>
Sök i gästboken efter:
Meddelande: - Namn: - Allting:
Skriv vad du vill söka efter:

© 2017 Dubbningshemsidan/Daniel Hofverberg

Skriv ut
Läs mer om utskriftsfunktionerna