Dubbningshemsidan

Dubbningshemsidan

Ordlek

Välkommen till en ny och spännande ordlek, gjord exklusivt för Dubbningshemsidan. Innan du fortsätter, läs noga igenom dessa instruktioner så du vet vad som gäller.

När spelet inleds, kommer du att få se 10 ord eller fraser, där bokstäverna blandats om. Målet är att kasta om bokstäverna, för att se vilka orden är som gömmer sig bakom bokstäverna.

För att anknyta till sajtens tema är ett antal av orden antingen titlar på dubbade filmer/serier, namn på karaktärer i dubbade filmer eller namn på kända dubbningsskådespelare. Resterande ord är vanliga eller mindre vanliga vardagsord, som de flesta bör känna till. Det enda som allting har gemensamt är att personer med normal allmänbildning som besöker sajten och är hyfsat insatt på tecknade filmer och serier bör känna till orden/fraserna. För att det ska bli mer rättvist, består varje omgång av ungefär lika många korta ord och ungefär lika många längre ord/fraser.

Vid fraser som består av mer än ett ord, har bokstäverna blandats om individuellt för varje enskilt ord, så eventuella mellanslag är alltså alltid på rätt ställe. Bara ett ord eller fras är korrekt för varje omblandning, även om det teoretiskt skulle gå att bilda andra ord med samma bokstäver. Som en ledtråd vid längre ord, kommer de första bokstäverna att ha skrivits ut från första början i textrutan, så att du därmed vet med säkerhet vad ordet börjar på.

Gå igenom varje ord, och skriv ner det rätta ordet i textrutorna. Stora och små bokstäver spelar ingen roll, och om du har JavaScript-stöd påslaget i webbläsaren, så kommer allting du skriver automatiskt att omvandlas till stora bokstäver.

Spelet går på tid, och tidtagningen startar på en gång när sidan laddats. När du klickar på knappen längst ner på sidan avslutas tidtagningen, och resultatet visas. Om du svarar fel på något ord, kommer du att få tidstillägg på din faktiska tiden, beroende av hur likt ditt svar är mot det rätta svaret (räknat genom en procentsumma för hur lika de två orden är), enligt nedanstående tabell:

Likhet i procent:Tidstillägg:
0 - 5%20 sekunder
6 - 50%10 sekunder
51 - 65%5 sekunder
66 - 80%3 sekunder
81 - 90%2 sekunder
91 - 99%1 sekund
100%Inget tidstillägg

Idé, layout & programmering: Daniel Hofverberg
Baserat på Windows-spelet "Ordjakten" av Daniel Hofverberg

© 2021 Dubbningshemsidan/Daniel Hofverberg

Skriv ut
Läs mer om utskriftsfunktionerna


 

Vill du annonsera här?
Kontakta webbmastern