Dubbningshemsidan

Dubbningshemsidan

Val av färgschema

Nu har du chansen att själv välja vilken bakgrundsfärg du vill ha på Dubbningshemsidan. Valet gäller för den dator du använder just nu (om du har mer än en dator som du brukar besöka Dubbningshemsidan från, måste du alltså göra om valet för varje dator). Valet av bakgrundsfärg gäller för ett år framåt.

För att använda denna tjänst måste du ha stöd för cookies aktiverat i din webbläsare (vilket du mest troligt redan har) - Detta eftersom cookies är det enda säkra sättet att kunna identifiera besökare mellan olika besök till en sajt.

Tjänsten fungerar med alla webbläsare som stödjer CSS (Cascading Style Sheets), vilket bland annat innebär Internet Explorer 4.0 och högre, Netscape 4.0 och högre, alla versioner av Mozilla samt Opera 5.0 och högre.

Välj valfritt färgschema bland valen här nedan. Vill du föreslå andra färger som inte står med här, skicka gärna e-post till daniel@dubbningshemsidan.se, så kan jag lägga till dessa färger som ytterligare val. I ditt e-post-meddelande, ange helst både bakgrundsfärgen och textfärgen/textfärgerna - Om du kan, ange gärna färgerna i hexadecimal HTML-form (exempelvis #FF0000 för röd)

Svart text mot ljusgul bakgrund

Det nuvarande standardutseendet. Detta är den färgkombination som de flesta undersökningar visat är den mest lättlästa. Texten varierar mellan svart och röd, mot en svagt gultonad bakgrund. Den ljusgula bakgrunden upplevs av många som "snällare" mot ögonen och inte lika flimrig som en helt vit bakgrund.

Vit text mot svart bakgrund

Det äldre standardutseendet. Texten varierar mellan vit och gul, mot en svart bakgrund.

Svart text mot vit bakgrund

Den enklaste färgkombinationen. Texten varierar mellan svart och röd, mot en helvit bakgrund. Förutom själva bakgrundsfärgen är detta färgschema identiskt med den förstnämnda varianten med ljusgul bakgrund.

© 1997-2020 Daniel Hofverberg

Sidan senast uppdaterad: 27 september 2020

© 2021 Dubbningshemsidan/Daniel Hofverberg

Skriv ut
Läs mer om utskriftsfunktionerna


 

Vill du annonsera här?
Kontakta webbmastern