Warning: Use of undefined constant MYSQL_TITLE - assumed 'MYSQL_TITLE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/html/forum/Sources/Subs-Db-mysql.php on line 55
Dubbningshemsidan - Jultävling
Dubbningshemsidan

Dubbningshemsidan

Jultävling

Jultomten

Nu när det börjar lacka mot jul kan vi väl alla behöva slappna av och ta det lugnt, mitt bland allt julpynt och alla förberedelser. Så vad passar då bättre än en jultävling, där du kan vinna bara genom att spela spel...? Tävlingen går ut på att spela en omgång av det klassiska sovjetiska spelet Tetris från 1984, ursprungligen skapad av Aleksej Pazjitnov. Får du bäst eller näst bäst resultat vinner du en hemlig vinst, som valts ut bland överblivna exemplar från tidigare tävlingar och dylikt. Så att alla får en chans att vinna, även om man inte är alltför erfaren på datorspel, så kommer dessutom ytterligare en hemlig vinst att lottas fram bland alla som deltar och får minst 1500 poäng i Tetris.

Det enda du behöver göra för att vinna är alltså att antingen få bra poäng i Tetris, eller att ha tur i lottningen bland alla som spelat. Inga motiveringar, inga frågor, ingenting annat än en klassisk version av Tetris står mellan dig och en hemlig vinst - enklare kan det väl inte bli...? Du kan spela både på dator, surfplatta och mobil. Lycka till!

I tävlingen kan du vinna följande:
1:a - 2:a pris: En hemlig vinst
Ytterligare en slumpmässigt utvald spelare vinner också en hemlig vinst.

Vinsterna är överblivna exemplar som tidigare skänkts av bl.a. Fox-Paramount Home Entertainment och Disney.

Tävlingsregler:


VIKTIGT ATT VETA:
Spelet fungerar i alla moderna webbläsare med stöd för HTML5, och ska fungera åtminstone i Internet Explorer (version 10.0 och uppåt) (*), Edge (alla versioner), Chrome (version 30 och uppåt), Firefox (version 20 och uppåt), Opera (version 17 och uppåt) samt Safari (version 8 och uppåt). Får du problem, prova att uppdatera din webbläsare till den senaste versionen. Du kan spela på både datorer, mobiltelefoner och surfplattor. Om du använder en äldre Android-telefon med Android 4.3 eller äldre rekommenderas inte den inbyggda Android Webbläsare - installera istället Chrome i telefonen (Android Webbläsare avskaffades i och med Android 4.4). På mobil rekommenderas stående format.
(*): Vissa estetiska detaljer går tyvärr förlorade i Internet Explorer, men det har ingen funktionell betydelse.

SÅ HÄR SPELAR DU:
Alla som någonsin sett en dator eller spelkonsol lär förmodligen känna till Tetris, så förmodligen är alla beskrivningar överflödiga. Men om någon mot all förmodan inte känner till spelet går det ut på att placera klossarna på spelplanen så att hela rader bildas utan något tomrum. Om du lyckas få en full rad tas raden bort, och du får mer poäng.
PÅ DATOR: Du använder piltangenterna för att spela - styr klossarna med vänster och höger pil, använd nedåtpilen för att snabba på fallet och använd uppåtpil för att rotera klossarna. För att pausa spelet trycker du på bokstaven P, och samma knapp för att återuppta.
PÅ MOBILTELEFON OCH SURFPLATTOR: Du använder knapparna (ikonerna) precis nedanför spelplanen för att spela - vänster och höger för att styra klossarna, nedåtpilen för att snabba på fallet och Rotera-knappen (knappen som ser ut som en cirkulär pil) för att rotera klossarna. För att pausa trycker du på Paus-knappen (knappen med två raka streck).
När du får Game Over (klossarna tar upp hela spelplanen) klickar/pekar du på texten på spelplanen för att skicka in resultatet, och därefter får du strax möjlighet att skriva in namn och adress för att kunna vinna. Efter det är det bara att börja om igen, för du vill förstås spela spelet flera gånger för att förbättra dina vinstchanser...

Tetris
Klicka här för att starta Tetris

Programmering: Lucio Panepinto & Daniel Hofverberg
Baserad på ett open source-spel av: Lucio Panepinto
Svensk översättning och bearbetning: Daniel Hofverberg
Musik: "Korobeiniki" - rysk folkmusik från 1800-talet av okänd kompositör i Public Domain

© 2021 Dubbningshemsidan/Daniel Hofverberg

Skriv ut
Läs mer om utskriftsfunktionerna


 

Vill du annonsera här?
Kontakta webbmastern