Gästbok

Skriv nytt inlägg : Dubbningshemsidan : Sök
Det finns för närvarande 1495 meddelanden i gästboken.
<<< 1 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 150 >>>
Visar meddelanden 181 t.o.m. 190.
flamingo :) |
hej, jag har letat och letat OCH letat T.T efter godnattvisan i Boog & Elliot eller "björnpickniken" som jag tror den kallas, även texten för när elliot skulle sjunga den för Boog senare inne i skogen, finns den här någonstans ^^ för jag kan inte hitta den
fredag den 5 november 2010 kl. 22.12.30 - Halmstad

Mia |
Hallå!
Jag letar "med ljus å lyckta" efter James Bond Junior men svensk tal. Finns den verkligen inte att få tag på att köpa?
torsdag den 4 november 2010 kl. 18.03.50 - Tyresö

Hanna | |
Ni gör ett härligt jobb, tack!
onsdag den 27 oktober 2010 kl. 23.40.04 - Lund

Zora
Väldigt intressanta intervjuer. Bra skådisar med mycket kul att berätta. Jag märkte dock att ingen var under 25. Tycker det vore intressant om du kunde intervjua någon av de yngre röstskådespelarna som är rätt populära, exempelvis Elina Raeder, Jasmine Heikura (numera Jasmine Leigh om jag minns rätt) eller Leo Hallerstam. Ursäkta eventuella stavfel.

Det vore kul att se deras syn pä dubbning som säkert många ungdomar intresserade av seriös dubbning kan ha nytta av eller relatera till. Det finns säkert skådisar kända från Internet , som kanske numera jobbar för dubbningsbolag, som gärna återger sina erfarenheter med inofficiell och officiell dubbning ocb ställer dem kontra. Känner flera som är frivilliga.

Detta är bara ett förslag, men jag hoppas att den som har hand om intervjuer håller med. Sidan skulle nog ha nytta av sådana intervjuer eftersom de flesta besökare verkar vara ungdomar som vill ha vanliga frågor besvarade. Kan då vara bra om någon som har genomgått något liknande kan ge tips och råd.

Tack på förhand och hoppas på god respons!
måndag den 18 oktober 2010 kl. 03.57.20

Webbmasterns kommentar:   Jag håller fullständigt med dig, och jag skulle också gärna se intervjuer med yngre skådespelare. Redan för ett par månader sedan föreslog jag just detta för vår intervjuansvarige Daniel Åhs Karlsson, så jag hoppas att han lyckas få till skott intervjuer med yngre skådisar snart.

Jasmine Heikura är väl inte så jätteaktiv nuförtiden, men Elina Raeder och Leo Hallerstam är ju i allra högsta grad aktiva. Dessutom har ju ännu yngre skådisar än dem (närmare bestämt tonåringar) som Mikaela Tidermark, Mikaela Ardai Jennefors och Linda Åslund blivit mycket aktiva i dubbningsbranschen på senare år, och har säkert mycket värdefullt att berätta.

Jag har faktiskt själv pratat med Elina Raeder angående intervju i somras, och hon svarade att hon är intresserad men är väldigt upptagen då hon har mycket för sig och därför inte vet när hon får tid. De övriga du nämner har jag inga kontaktuppgifter till i dagsläget, men förhoppningsvis kanske det går att ordna fram.

Jag ska i alla fall kontakta intervjuansvarige på nytt och höra om han gjort något framsteg angående detta. /Daniel

Jens
Hej!

Jättekul med alla intervjuer ni lagt upp, väldigt intressant att få se hur personerna bakom rösterna egentligen ser ut och hur de kom in på det här med att dubba serier och filmer.

Skulle vara jättekul om ni la upp fler intervjuer!

Några jag skulle vilja se bli intervjuade är Annica Smedius och Gunnar Ernbland bl.a. som har varit med och gjort rösterna till många av de serier jag såg som barn. Hasse Johnsson och Fredrik Dolk vore också intressant att få ser mer av.
torsdag den 14 oktober 2010 kl. 01.47.33

Webbmasterns kommentar:   Jag vill också gärna se fler intervjuer. och jag hoppas att det kan bli av snart. Annica Smedius vet jag har lovat att ställa upp på intervju för länge sedan, men att hon ännu inte fått tid. Faktum är att vi redan har gjort en intervju med henne, men den hade tyvärr så kraftiga ljudproblem att den inte gick att använda. Men dessbättre har hon varit vänlig nog att ställa upp på att göra om intervjun, som jag hoppas kan bli av snart.

Men jag tackar för de övriga förslagen, som jag framför till Dubbningshemsidans intervjuansvarige. /Daniel

Gabriel |
Hej Daniel eller Webbmaster! Jag har sett
Tim Burtons " Alice i Underlandet" ett antal
gånger nu och lyssnat noggrant på ett antal
karaktärers svenska röster. En av dem är hunden Baryards svenska röst och jag känner igen Göran Forsmarks röst.
En annans karaktärs röst är Jabberwockyns som i original görs av Christopher Lee och eftersom Stephan Karlsén, som dubbat Christopher Lees röst tidigare, återges bland de övriga rösterna skulle det kunna vara han och det låter lite som det.

Jag vet att ni kommer behandla denna information väl och uppmanar fler som har den förmågan att utläsa karaktärers
röster i dubbade filmer att göra det
fredag den 8 oktober 2010 kl. 23.58.08

Johanna | |
Hej!
Undrar om ni även ger ut böcker? Har en bunt med olika manus som jag inte vet åt vilket håll jag ska rikta mig till...
/Johanna
Ev. företag: Konstnär
fredag den 8 oktober 2010 kl. 17.12.12 - Järna

Webbmasterns kommentar:   Jag ger inte ut böcker, och håller heller inte på aktivt med dubbning. Jag skriver bara om och granskar dubbningar, så jag har ingen nytta av dina manus...

Du får nog lov att vända dig till något bokförlag och hoppas på det bästa. Lycka till! /Daniel

Timmy
Insåg nu till min förtvivlan att det fanns FLER Turtles-avsnitt av serien som sändes från -86 än de 10 VHS och DVD som finns att tillgå. Vad hände med resten av säsongerna?
måndag den 4 oktober 2010 kl. 02.27.51

Webbmasterns kommentar:   Hej Timmy! Det är helt sant att det bara är en bråkdel av alla avsnitt av Teenage Mutant Ninja Turtles som släppts på VHS eller DVD i Sverige. Totalt gjordes hela 193 avsnitt av serien, men merparten av dessa har aldrig visats i svensk TV.

Det enda som släppts på VHS och DVD i Sverige är totalt 18 avsnitt (inte i ordning), plus "Så började det hela" som var en ihopklippt långfilm från flera olika tidiga avsnitt. Sun Studio dubbade överhuvudtaget aldrig fler än dessa avsnitt, så av den lågbudgetdubb som användes på VHS/DVD (med Håkan Mohede, Kenneth Milldoff och Nina Gunke som de enda tre skådespelarna) finns inga fler avsnitt.

Ett betydligt större problem i mina ögon är att Media Dubbs originaldubb, som är betydligt bättre än Sun Studios dubbning, inte släppts överhuvudtaget på VHS eller DVD utan bara gått på TV3. Därmed har även Media Dubb dubbat betydligt fler avsnitt än Sun Studio, men jag är osäker på exakt hur många.

Det har släppts betydligt fler avsnitt av serien på DVD i USA, men dessa innehåller förstås ingen svensk dubb eller text. /Daniel

Malin
Hej Daniel! Jag undrar bara när Camp Rock 2 dubblistan kommer, om den nu planeras att göra det :)
Tacksam för svar!
fredag den 1 oktober 2010 kl. 20.10.56

Webbmasterns kommentar:   Hej Malin! Creditlistan på Camp Rock 2 kommer vid nästa uppdatering. Tyvärr missade jag slutet på filmen när den visades på Disney Channel (då de gick över tiden rejält och jag hade spelat in filmen), och därför kunde jag inte lägga ut creditlistan förrän DVD-utgåvan släppts. Men idag fick jag DVD:n hem i brevlådan, så inom ett par dagar kommer jag att lägga ut de credits som fanns utsatta. /Daniel

Jennie
Kan inte du skriva recension av första Svanprinsessan filmen ?
tisdag den 28 september 2010 kl. 22.01.27 - Bromma

Webbmasterns kommentar:   Hej Jennie! Jag skulle gärna vilja recensera Svanprinsessan, men just nu ligger jag så långt efter med recensionsexemplar så att jag har flera dussin nya filmer osedda som väntar på recensioner. Jag har helt enkelt kommit långt efter och hinner inte med att hålla efter på grund av arbete och annat. Därför känner jag att jag måste prioritera recensioner av filmer där jag fått recensionsex och där filmbolagen väntar på recensioner, och har helt enkelt inte tid till att recensera äldre filmer som jag inte fått recensionsex på. Men jag tackar i alla fall för tipset - jag har filmen här hemma, så när jag ligger bättre till med recensionerna, så kan jag överväga att recensera den. /Daniel

<<< 1 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 150 >>>
Sök i gästboken efter:
Meddelande: - Namn: - Allting:
Skriv vad du vill söka efter:

© 2017 Dubbningshemsidan/Daniel Hofverberg

Skriv ut
Läs mer om utskriftsfunktionerna