Gästbok

Skriv nytt inlägg : Dubbningshemsidan : Sök
Det finns för närvarande 1495 meddelanden i gästboken.
<<< 1 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 150 >>>
Visar meddelanden 271 t.o.m. 280.
Johanna Hygerth |
Hej!

Jag letar efter Filmen Ferngully - den sista regnskogen, svensk tal, den gjordes 1992. Det finns inte många exemplar av den filmen, filmen finns att köpa på discshop men då endast på engelsk tal och utan svensk text. Det vore så kul att få se den på svenska. Filmen är baserad på klimatförstöringing samt vad som händer vid skogsskövling! dessa ärenden är viktigt att visa för våra barn och unga.

Jag hoppas att ni kan hjälpa mig att föra fram den här viktiga filmen till Sverige! Det kan inte bli mer aktuellt än vad det är just nu. Och jag kan lova att jag inte är ensam om att köpa den här filmen!

MVH Johanna
torsdag den 3 september 2009 kl. 19.52.19 - Frövi

Webbmasterns kommentar:   Hej Johanna! Märkligt nog har Ferngully - Den sista regnskogen aldrig släppts på DVD i Sverige. Den släpptes på VHS vid ett par tillfällen under 1990-talet; såvitt jag kan utläsa på hyr-VHS 1993 och på köp-VHS 1995 - båda dessa var med svenskt tal. Dessutom har filmen visats på TV vid ett flertal tillfällen (både på svenska och engelska), och före det visades den på bio. VHS-utgåvan brukar dyka upp på Tradera lite då och då, så den är inte omöjlig att få tag i. Jag har den här hemma, och vill du ha en DVD-kopia så ska det nog gå bra att ordna.

Tyvärr har jag ingenting att säga till om vad gäller vilka filmer som kommer på DVD i Sverige. Rättighetsinnehavare för den här filmen torde vara 20th Century Fox Home Entertainment (då de gav ut den brittiska utgåvan som Discshop säljer), så vill du försöka påverka så är det till deras svenska kontor i Stockholm som du bör vända dig. Jag tycker också att det absolut bör finnas en marknad för filmen i Sverige, och jag håller med att ämnet är högaktuellt nu - rentav ännu mer än när filmen gjordes. Så jag skulle också mycket gärna se en DVD-utgåva av filmen i Sverige med den befintliga svenska dubben. /Daniel

Daniel |
Hej

Såg att någon hade frågat om detta innan men såg att det var 1 år sen inläggaet postades.
Så min fråga är om det har hänt något nytt med Batman - Animated series volym 3 på svenska och om den går att köpa någonstans i så fall. Det vore verkligen underbart i så fall.

Tack på förhand
måndag den 31 augusti 2009 kl. 16.29.17 - Växjö

Hilda Filmberg |
Hej Daniel!
Jag heter Hilda, är 15 år och är ett stort fan av Pokémon! Jag har älskat Pokémon sen jag gick i lekis vilket är ca 10 år sen ^^ Det har inte minskat utan ökat hur mycket jag gillar det
Jag föredrar den svenska utgivningen före den engelska, för de svenska rösterna är bäst!

Jo, nu är det så att jag undrar om du har tillgång till Dick Eriksson:s mail?
Jag skulle så gärna vilja ha den! Jag älskar Ash och jag skulle så gärna vilja få kontakt med Dick Eriksson, hans röst är helt jätte söt, han är verkligen begåvad och jag har sett eran intervju ni har med honom här.
Det vore så snällt om jag kunde få prata med honom, jag har en del frågor, beröm och vill bara prata med honom om hans jobb och sådär..

Tack på förhand! / Hilda
söndag den 30 augusti 2009 kl. 16.51.33 - Örebro

Diana
Hej Daniel!

Vill börja med att tacka för en grym sida, väldigt mycket info, tummen upp för det!

Nu till min fråga: Har du tillgång till rollistan för de som är med och dubbar Ben 10? (Både vilken studio det är, och vilka röstskådisar det är som medverkar).

Mvh, Diana Gustafsson
fredag den 21 augusti 2009 kl. 13.07.47

Kim
Hej Daniel! Jag undrar om du skulle kunna uppdatera en rollista över vilka som gör de svenska rösterna i "Tvillingarna på Home Farm", om du känner till att den är dubbad. Jag tror att den har dubbats nyligen, eftersom att serien sändes i SVT för flera år sedan, men då endast på engelska. Så det var första gången jag såg den på svenska idag. Men de skulle vara roligt att veta vilka som gör rösterna och jag kan inte hitta den informationen någon annanstans.
/Kim.

PS. Den här sajten är verkligen toppen!
tisdag den 18 augusti 2009 kl. 18.53.28

Webbmasterns kommentar:   Hej Kim! Tack för de vänliga orden - jag är glad att du uppskattar sajten. Jag ska försöka få fram rollistor till Tvillingarna på Home Farm så fort som möjligt. /Daniel

Mikael
Hej, det var Mikael här igen ;P

Jag skickade ett mejl till SF Video eller ja en person där som är ansvarig för utgivningen av Yu-Gi-OH, angående säsong 3.

Och hon svarade: Tyvärr har vi inte rättigheterna till säsong 3.

Är det det som köper in rättigheterna, altså SF video? eller är det någon annan?
tisdag den 18 augusti 2009 kl. 06.59.36

Maddie
Hej!
Jag undrar om det är någon som vet vem som sjunger i "i´ll make a man out of you" i den engelska versionen av Mulan? Han sjunger så otroligt bra!
fredag den 14 augusti 2009 kl. 21.14.28

Webbmasterns kommentar:   I den amerikanska originalversionen sjungs den låten av Donny Osmond.

Alice |
Hej! Vet inte om det här är rätt ställe att fråga, men jag tycker att det är grymt frustrerande att de har dubbat om alla de första disneyfilmerna. De är så otroligt fina original, och den enda original filmen av disneys första tecknade filmer som jag sett är bambi, då de av misstag råkade släppa originalet från 1943 på vhs, och det är den absolut bästa av alla disneyfilmer tycker jag. Skulle hemskt gärna vilja åtminstone se några original disneyfilmer men de är extremt svåra att få tag i då de inte har släppts på vhs. Men jag undrar om någon vet någonstans där de visas någon gång skulle jag vara väldigt tacksam om ni kunde säga till. Kram / Alice
fredag den 14 augusti 2009 kl. 00.58.55 - Göteborg

Webbmasterns kommentar:   Hej Alice! Jag håller fullständigt med att det är mycket frustrerande och irriterande med alla omdubbningar. Förutom första VHS-upplagan av Bambi 1994, så finns det några andra filmer som senare dubbats om som släppts i originaldubb på antingen VHS eller DVD, men en del är inte så lätta att få tag i:

Pinocchio släpptes i 1941 års originaldubb på hyr-VHS 1987. Den är mycket svår att hitta åt, men kan ibland dyka upp på Tradera eller Blocket, plus att man kan ha tur på diverse loppmarknader och dylikt.

Alice i Underlandet släpptes i 1951 års originaldubb på köp-VHS 1990 och före det på hyr-VHS 1985. Köp-VHS-utgåvan brukar dyka upp någorlunda ofta på Tradera, och kostar oftast inte alltför mycket. Det gäller bara att veta hur omslaget ser ut, så man köper rätt version och inte senare VHS-utgåvor (som innehåller omdubbningen).

Originaldubben av Pank och fågelfri släpptes på hyr-VHS i mitten av 1980-talet, då under titeln Bongo och Musse och bönstjälken. Den är inte så lätt att få tag i, men brukar dyka upp på Tradera nån gång då och då. Halva filmen dubbades om 2004 till VHS och DVD, men den första halvan (Bongo - Cirkusbjörnen) har förblivit orörd.

1989 års originaldubb av Oliver & gänget släpptes av misstag på DVD vid den första upplagan av 2002 års utgåva. Felet upptäcktes dock väldigt snabbt, och redan efter några veckor fanns nya upplagor med "rätt" dubbning i handeln. Därför är det mycket svårt att få tag i de upplagor som innehåller originaldubben. Det kompliceras dessutom av att det inte går att se på omslaget vilken dubbning som den innehåller. Vid enstaka tillfällen har jag dock sett exemplar på Tradera som angivits innehålla originaldubben, och om man hyr filmen på DVD bör det finnas en större chans att pricka av originaldubben i blindo (då de flesta videobutiker inte byter ut hyrfilmer, om de inte blivit väldigt repiga).

Därutöver kan man tillägga Dumbo, där 1946 års originaldubb tyvärr aldrig släppts på VHS och DVD, men där den första omdubben från 1972 av Doreen Denning (versionen med Jan Malmsjö, Meg Westergren, m.fl.) släpptes på köp-VHS 1991 och före det på hyr-VHS 1985. Köpvideoutgåvan är ganska lätt att få tag i, och brukar dyka upp ofta på Tradera, bara man vet hur omslaget ser ut så man är säker på att få rätt version. Filmen dubbades för tredje gången 1996 för senare VHS- och DVD-utgåvor, och den sista dubbningen är i mitt tycke riktigt dålig.

I Statens ljud- och bildarkiv (numera Kungliga biblioteket) finns dessutom kopior av originaldubben av både Peter Pan och Taran och den magiska kitteln från biovisningar under 1980-talet - de finns tillgängliga för gratis lån för forskning och journalistisk verksamhet, men går bara att titta på hos något av ett par dussin bibliotek i Sverige, och får tyvärr inte lånas hem.

Tyvärr återstår ju fortfarande ett flertal numera omdubbade Disney-filmer som aldrig släppts på VHS eller DVD i originaldubb, men det finns som sagt i alla fall några att tillgå. /Daniel

Mikael
hej! :)

Jag undrar om du kommer interjuva Annelie Berg eller Annelie Berg Bhagavan. För jag gillar henne väldigt mycket som röst skådespelare. Hon är grymt bra.

Kommer det kanske komma i framtiden? :)
torsdag den 13 augusti 2009 kl. 04.07.06

Webbmasterns kommentar:   Jag skulle också gärna se en intervju med Annelie Berg Bhagavan, och jag tycker också att hon är en utmärkt skådis. Jag har hennes mailadress, och har skickat förslag om detta till sajtens intervjuansvarige Daniel Åhs Karlsson, så jag hoppas att han tar kontakt med henne snart och föreslår intervju. /Daniel

Sebbe
Hej

Jag undrar om någon vet någon mail adress för att kontakta svenska Disney?

Jag är nämligen ute efter det svenska soundtracket till Skönheten och Odjuret, vet att det har funnits och tänkte fråga dom om dom vet hur jag ska få tag på det.
Sedan tänkte jag även fråga om filmen kommer att visas nästa år när den har 3d-premiär.

Någon som vet vad jag ska göra?
tisdag den 11 augusti 2009 kl. 23.44.16

Webbmasterns kommentar:   Disney har ingen allmän e-postadress, utan bara adresser till specifika personer. Vet man vad någon lämplig person heter, så kan man enkelt själv gissa sig till adressen (förnamn.efternamn@disney.com). Jag har några namn och mailadresser på personer som kanske kan vara lämpliga i det här fallet; maila mig direkt om du vill ha dem.

Vad gäller Skönheten och odjuret så släpptes det soundtracket på CD och kassett 1992, och såvitt jag vet är de utgångna sedan länge. Det är nog inte så stor chans att exemplar av det finns kvar i butikerna, så din största chans att få tag i soundtracket är nog via Tradera alternativt olika slags loppmarknader eller dylikt.

Skönheten och odjuret ingår i Disneys så kallade platinaserie, och som det ser ut just nu kommer den att släppas på DVD hösten 2010 (även i Sverige). Jag har dock inte hört något huruvida det är aktuellt att visa 3D-versionen på svenska biografer, men tyvärr är det ju väldigt få biografer i Sverige som har 3D-stöd (4 stycken om inte mitt minne sviker mig). /Daniel

<<< 1 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 150 >>>
Sök i gästboken efter:
Meddelande: - Namn: - Allting:
Skriv vad du vill söka efter:

© 2017 Dubbningshemsidan/Daniel Hofverberg

Skriv ut
Läs mer om utskriftsfunktionerna