Dubbningshemsidan

Dubbningshemsidan

Recensioner

Icke-dubbade filmer

The Perfect Husband
(The Perfect Husband)

Glöm inte bort att använda funktionerna för att lämna kommentarer kring recensionen eller filmen samt sätta egna betyg.

Tack till Paramount Home Entertainment för recensionsexemplaret
Sök efter The Perfect Husband på CDON
   ANNONS
Thriller / Spelfilm / Långfilm
Målgrupp: Ungdomar / Vuxna  [Sök exakt denna kombination]
Speltid: 1 timme 30 minuter
Genre: Thriller
Produktionsland/år: Kenya, 2003
Produktionsbolag: Movie Venture 2 & Outrage Productions 2
Producent: Neil Bregman & Stefan Wodoslawsky
Regi: Douglas Jackson
Manusförfattare: Sophie Gendron, Ken Sanders & George Saunders
Svensk distributör: Paramount Home Entertainment Sweden AB
Klarar av Bechdel-testet: Uppgift saknas
(Kompletteringar och rättelser tas tacksamt emot via e-post)
Medverkande:
Lisa - Tracy Nelson Ty - Michael Riley
Beverly - Andrea Roth Matt - Thomas Calabro
Penny - Sophie Gendron

Paramount har på senare tid börjat att släppa särskilda skandinaviska utgåvor av ett antal TV-filmer och independent-filmer, som de själva inte varit inblandade i. Det är mycket uppskattat, då det tyvärr är alldeles för få TV-filmer som någonsin ser dagens ljus i Sverige - detta trots att TV-filmer ofta håller hög kvalitet (om än med liten budget). Det här var en av de första filmer av den typen som Paramount släppte, och DVD-utgåvan kom ursprungligen i september 2004. Det här är en kanadensisk TV-film från 2003 (felaktigt märkt med 2004 på omslaget, liksom på IMDB), och har i USA och vissa andra länder blivit omdöpt till Her Perfect Spouse för att undvika sammanväxling med en annan TV-film som hade premiär ungefär samtidigt, och som i Sverige släppts på DVD av Universal. Trots att samma förvirring rimligen bör råda även här, har dock filmen släppts i Skandinavien under den kanadensiska originaltiteln. I centrum står journalisten Lisa, som får i uppdrag att intervjua romanförfattaren och änklingen Ty Kellington. De kommer bra överens, och gifter sig strax därpå. Ty verkar vara den perfekta maken, och är förstående och trevlig. Men sen kommer Lisa i kontakt med sin barndomskompis Matt, som jobbar som radioprogramledare, och erbjuder Lisa jobbet som producent för hans program. Det tycker inte Ty om, som blir vansinnigt svartsjuk och gör allt för att få henne att inte ta jobbet. Det dröjer inte länge innan det blir helt uppenbart att Ty inte alls är samma trevliga person som Lisa trott...

Storyn kanske inte verkar som världens mest originella, och det är den knappast heller - jag kan på rak arm minnas åtminstone ett par andra TV-filmer med liknande grundstory. Men trots det, så visade sig filmen vara bättre än väntat. Filmen är visserligen förutsägbar, men det kompenseras av att den är riktigt spännande. Trots den gissningsvis låga budgeten, är den också riktigt välgjord. Skådespelarna tillhör inte världens mest kända, men spelar övertygande och bra. Lisa spelas av Tracy Nelson, som vi kanske känner bäst från Melrose Place, men som också medverkat i ett stort antal TV-filmer och TV-serier (däribland gästroller i en av mina personliga favoritserier, Fem i familjen från 1982). De andra skådisarna är ännu mer okända, men både Tracy Nelson, Michael Riley och Andrea Roth spelar mycket imponerande - ett utmärkt exempel på att det inte är nödvändigt med dyra och kända skådisar i alla filmer. Det är kanske inte den sortens filmer som håller att ses om, men den är så välgjord, spännande och otäck att den absolut är värd att ses en gång.

DVD-utgåvan från Paramount är specifik för Skandinavien, och är mastrad och producerad i Finland. Bilden är i anamorfisk Widescreen i 1,78:1 och ljudet i Dolby Digital 5.1 (båda ovanligt för en TV-film, som ofta bara görs i fullskärm och stereoljud). Textning finns på svenska, norska, danska och finska; men tyvärr inte engelska. Någon textning för hörselskadade eller döva finns heller inte. När man stoppar i skivan möts man direkt av språkval (de fyra skandinaviska språken), och därefter visas varningstexter i 5 sekunder följt av huvudmenyn (som enbart finns på engelska). Märkligt nog visas alltså inte Paramount-vinjetten i början, och inte ens på varningstexterna nämns Paramount Home Entertainment vid namn. Menyn är rörlig och innehåller scener från filmen, men tyvärr lite för avslöjande sådana. Som extramaterial finns skriftliga filmografier (listor på vilka filmer/serier skådespelarna medverkat i) för de två huvudrollsinnehavarna - detta i form av DVD-menyer, och enbart med listor. Det ger inte speciellt mycket, då ju samma information enkelt finns tillgängligt via IMDB. Det står alltså inte någon beskrivande biografi för skådespelarna, vilket annars hade varit mer intressant. Vidare finns en TV-trailer för samma film, plus tre trailers för andra DVD-filmer från Paramount, som tyvärr inte verkar vara speciellt mycket att hänga i granen... Mer än så finns inte. Visst förstår jag att det för okända TV-filmer kanske inte finns bevarat speciellt mycket material, och att det är för smal film för att våga nyproducera en massa påkostat extramaterial. Men något extra hade onekligen varit önskvärt...

Daniel Hofverberg
Recensionen skriven: 5 mars 2006
Senast uppdaterad: 5 mars 2006

Recensionen har lästs 2658 gånger av 1552 personer, sedan den 5 december 2007

Betyg:
Film/serie * * * * * *      6
DVD-produktion * * *         3
Snittbetyg: * * * * och en halv       4,5

Läsarnas betyg

Hittills har inga läsare röstat på denna film/serie. Men du kan bli den första genom att ange dina betyg här nedan.

Ditt betyg:
Film/serie:

Läsarnas kommentarer

Använd detta formulär för att skriva kommentarer till recensionen eller filmen. Kommentarerna publiceras här nedan omedelbart. Denna funktion är avsedd för kortare kommentarer, och får maximalt innehålla 1000 tecken. Mer invecklade frågeställningar samt diskussioner/debatter är inte lämpade för kommentarssystemet - sådant bör istället tas på Dubbningshemsidans forum. Undvik personangrepp, svordomar och annat olämpligt innehåll. Vid kritik mot skådespelare eller andra specifika personer, var vänlig motivera dina åsikter noggrant med konstruktiv kritik för att undvika att det kan tolkas som personangrepp. Webbmastern kommer att radera kommentarer som anses olämpliga, irrelevanta eller lagstridiga. Om du har kommentarer till recensenten som du inte vill att andra ska kunna läsa, kan du istället skicka dessa via e-post.

Ditt namn:
Din e-post-adress:
(visas inte för allmänheten,
men krävs av säkerhetsskäl)
Kommentarer:
För att verifiera att du är en levande människa (och inte en robot), skriv in följande siffror i textrutan nedanför. Du ska skriva in som siffror, utan mellanslag eller bindestreck.
FEMMA - NIA - SJUA - TVÅA
Skriv in ovanstående siffror:
 

psychedelic

© 2021 Dubbningshemsidan/Daniel Hofverberg

Skriv ut
Läs mer om utskriftsfunktionerna


 

Vill du annonsera här?
Kontakta webbmastern