Dubbningshemsidan

Dubbningshemsidan

Recensioner

Icke-dubbade filmer

Fäst vid dig
(Stuck on You)

Glöm inte bort att använda funktionerna för att lämna kommentarer kring recensionen eller filmen samt sätta egna betyg.

Tack till SF Video för recensionsexemplaret
Sök efter Fäst vid dig på CDON
Komedi / Spelfilm / Långfilm
Målgrupp: Ungdomar / Vuxna  [Sök exakt denna kombination]
Speltid: 1 timme 59 minuter
Genre: Komedi
Produktionsland/år: USA, 2003
Produktionsbolag: 20th Century Fox
Producent: Bobby Farrelly, Peter Farrelly, Bobby Farrelly & Charles B. Wessler
Regi: Bobby Farrelly & Peter Farrelly
Manusförfattare: Bobby Farrelly & Peter Farrelly
Svensk distributör: SF Video/Svensk Filmindustri
Klarar av Bechdel-testet: Nej, klarar bara steg 1
(Kompletteringar och rättelser tas tacksamt emot via e-post)
Medverkande:
Bob - Matt Damon Walt - Greg Kinnear
April - Eva Mendes May - Wen Yann Shih
Cher - Cher Meryl Streep - Meryl Streep

Bild från SF Video Pressinformation
© 2003 Twentieth Century Fox Film Corporation

Bröderna Farrelly har tidigare blivit kända genom bl.a. Dum och dummare, Den där Mary, Mina jag och Irene, m.fl. Nu är det dags för ytterligare en film, Fäst vid dig, som släpptes på video och DVD nu i veckan (7 april). Och bröderna Farrelly fortsätter med ungefär samma genre och berättarstil som i deras tidigare filmer. Den här gången står två siamesiska tvillingar (!) vid namn Bob och Walt i centrum, som bor i Martha's Vineyard, tills dess att Walt vill flytta till Hollywood för att satsa på en skådespelarkarriär (!!) - därmed har liksom den andra inget val än att följa med... Väl där stöter de ihop med Cher (som medverkat bl.a. i ett avsnitt av The New Scooby-Doo Movies på 1970-talet, för att anknyta en aning till sajtens huvudämne...), som är fast i ett kontrakt om en usel TV-serie. För att komma loss från det hela erbjuder hon Walt rollen som hennes motspelare, och räknar kallt med att det han kommer att spela så dåligt så att TV-bolaget tvingas lägga ner serien...

Som ni hör är grundstoryn om möjligt ännu mer extrem än vi tidigare vant oss vid från bröderna Farrelly. Precis som vanligt är det också humor som står i centrum - det här är en mycket rolig film, och man får skratta många gånger. Att sedan manuset inte är alltför välarbetad gottgörs till viss del av alla skämt och roliga situationer. Och första timmen är det verkligen en höjdare. Sen sjunker det sakta men säkert, när storyn blir mer och mer överdriven och orealistisk för var minut som går... Visserligen är det här ju inte den sortens film som är avsedd att vara realistisk, men man kunde väl ändå tona ner det en liten aning i alla fall...? Att det mesta sedan är väldigt förutsägbart sänker också totalintrycket en del. Trots bristerna är det dock ändå en rolig och mycket sevärd film, även om jag inte tycker att den kommer upp i samma klass som åtminstone en del av Farrellys tidigare filmer (exempelvis Den där Mary, som onekligen var snäppet bättre).

Den svenska textningen är gjord av SDI Media, säkerligen bekant för de flesta av Dubbningshemsidans läsare, och är till största delen hyfsad, utan att utmärka sig vare sig positivt eller negativt. Vissa skumma uttryck förekommer dock - vad sägs exempelvis om (angående en TV-serie): "13 fler avsnitt"...?

Tyvärr har jag inte fått tillgång till DVD-utgåvan av filmen, och kan därför inte uttala mig om hur den är uppbyggd, och om eventuella extramaterial, etc.

Daniel Hofverberg
Recensionen skriven: 9 april 2004
Senast uppdaterad: 9 april 2004

Recensionen har lästs 3464 gånger av 2008 personer, sedan den 5 december 2007

Betyg:
Film/serie * * * * * *      6
DVD-produktion   --
Snittbetyg: * * * * * *      6

Läsarnas betyg

Hittills har inga läsare röstat på denna film/serie. Men du kan bli den första genom att ange dina betyg här nedan.

Ditt betyg:
Film/serie:

Läsarnas kommentarer

Använd detta formulär för att skriva kommentarer till recensionen eller filmen. Kommentarerna publiceras här nedan omedelbart. Denna funktion är avsedd för kortare kommentarer, och får maximalt innehålla 1000 tecken. Mer invecklade frågeställningar samt diskussioner/debatter är inte lämpade för kommentarssystemet - sådant bör istället tas på Dubbningshemsidans forum. Undvik personangrepp, svordomar och annat olämpligt innehåll. Vid kritik mot skådespelare eller andra specifika personer, var vänlig motivera dina åsikter noggrant med konstruktiv kritik för att undvika att det kan tolkas som personangrepp. Webbmastern kommer att radera kommentarer som anses olämpliga, irrelevanta eller lagstridiga. Om du har kommentarer till recensenten som du inte vill att andra ska kunna läsa, kan du istället skicka dessa via e-post.

Ditt namn:
Din e-post-adress:
(visas inte för allmänheten,
men krävs av säkerhetsskäl)
Kommentarer:
För att verifiera att du är en levande människa (och inte en robot), skriv in följande siffror i textrutan nedanför. Du ska skriva in som siffror, utan mellanslag eller bindestreck.
SJUA - NOLLA - TREA - FEMMA
Skriv in ovanstående siffror:
 

psychedelic

© 2021 Dubbningshemsidan/Daniel Hofverberg

Skriv ut
Läs mer om utskriftsfunktionerna


 

Vill du annonsera här?
Kontakta webbmastern