Dubbningshemsidan

Dubbningshemsidan

Recensioner

Kortfattade recensioner

Hustlers
(Hustlers)

Glöm inte bort att använda funktionerna för att lämna kommentarer kring recensionen, filmen eller dess dubbning samt sätta egna betyg.

Sök efter Hustlers på CDON
   ANNONS
Drama / Komedi / Verklighetsbaserad / Spelfilm / Långfilm
Målgrupp: Vuxna  [Sök exakt denna kombination]
Speltid: 1 timme 50 minuter
Genre: Verklighetsbaserad dramakomedi
Produktionsland/år: USA, 2019
Produktionsbolag: STX Entertainment, Gloria Sanchez Productions & Nuyorican Productions, i samarbete med Annapurna Productions
Producent: Jessica Elbaum, Will Ferrell, Elaine Goldsmith-Thomas, Jennifer Lopez, Adam McKay & Benny Medina
Regi: Lorene Scafaria
Manusförfattare: Lorene Scafaria, baserat på en tidningsartikel av Jessica Pressler
Svensk distributör: SF Video/Svensk Filmindustri
Klarar av Bechdel-testet: Ja, klarar alla tre steg
(Kompletteringar och rättelser tas tacksamt emot via e-post)
Medverkande:
Dorothy/Destiny - Constance Wu Ramona - Jennifer Lopez
Justice - Mette Towley Mercedes - Keke Palmer
Annabelle - Lili Reinhart Elizabeth - Julia Stiles
Lily - Scarlett Sher Juliet - Emma Batiz
Dawn - Madeline Brewer Doug - Steven Boyer

Dorothy försöker försörja sin sjuka mormor, och jobbar därför på strippklubben Moves. Där kommer hon i kontakt med Ramona, som lär upp Dorothy hur man gör för att tjäna så mycket pengar som möjligt. Men en kort tid senare inträffar finanskrisen 2008, och plötsligt blir det hopplöst att tjäna några stora pengar på strippklubbar då nästan ingen har råd att gå dit. Dorothy, Ramona och några av deras vänner sätter istället i system att lura finanskillar från Wall Street på mycket pengar genom diverse mindre lagliga metoder, vilket fungerar förvånansvärt väl - åtminstone till en början...

Hustlers har en intressant premiss, och inte minst det faktum att det hänt på riktigt - åtminstone i grova drag - förhöjer helhetsintrycket. Överlag är det en bra film, som är underhållande, fascinerande och engagerande. Intresset hålls vid liv, och det finns en viss spänning. Det är också intressanta rollfigurer, där åtminstone några hinner få ett visst djup; även om det är bäst ställt med Dorothy och Ramona. Det är charmigt och småroligt, och tiden går ganska fort. Men framförallt är det att själva historien hänt på riktigt som är den största behållningen, och det är ett tacksamt ämne att skildra på film.

Men det börjar ganska segt, och det är ett lite för stort parti i början som går ut på striptease och att se objektifierande striptease-shower på nattklubben. Självklart måste det skildras, då det är viktigt för handlingen, men det pågår lite för länge för sitt eget bästa; vilket gör det ganska jobbigt att bevittna och något repetitivt. När handlingen kommer igång på allvar blir det betydligt bättre, men även då förekommer ett par onödiga scener och bitvis går det lite på tomgång med relativt många scener av snarlik karaktär. Kanske hade filmen vunnit på att kortas ned en aning, eller åtminstone fokusera om en del för att lära känna fler av rollfigurerna istället för att fokusera så mycket på scener på nattklubben.

Hustlers är en bra och välgjord film, med överlag bra skådespelare. Jennifer Lopez är kanske inte världens bästa skådespelare, men gör ganska bra ifrån sig här; och Constance Wu är lysande. filmen är måhända i ytligaste laget, men är icke desto mindre underhållande och engagerande. Ibland blir det lite för mycket av allt, och jag hade gärna sett ett lite större djup. Men det är ändå en underhållande och bra film, som är värd att se för de flesta; men som samtidigt inte sticker ut tillräckligt mycket för att motivera ett högre betyg än en stabil sjua.

Daniel Hofverberg
Recensionen skriven: 10 september 2020
Senast uppdaterad: 10 september 2020

Recensionen har lästs 911 gånger av 528 personer, sedan den 10 september 2020

Betyg:
Film/serie * * * * * * *     7
DVD-produktion   --
Snittbetyg: * * * * * * *     7

Läsarnas betyg

Hittills har inga läsare röstat på denna film/serie. Men du kan bli den första genom att ange dina betyg här nedan.

Ditt betyg:
Film/serie:
Helhetsintryck dubbning:

Läsarnas kommentarer

Använd detta formulär för att skriva kommentarer till recensionen, filmen eller dess dubbning. Kommentarerna publiceras här nedan omedelbart. Denna funktion är avsedd för kortare kommentarer, och får maximalt innehålla 1000 tecken. Mer invecklade frågeställningar samt diskussioner/debatter är inte lämpade för kommentarssystemet - sådant bör istället tas på Dubbningshemsidans forum. Undvik personangrepp, svordomar och annat olämpligt innehåll. Vid kritik mot skådespelare eller andra specifika personer, var vänlig motivera dina åsikter noggrant med konstruktiv kritik för att undvika att det kan tolkas som personangrepp. Webbmastern kommer att radera kommentarer som anses olämpliga, irrelevanta eller lagstridiga. Om du har kommentarer till recensenten som du inte vill att andra ska kunna läsa, kan du istället skicka dessa via e-post.

Ditt namn:
Din e-post-adress:
(visas inte för allmänheten,
men krävs av säkerhetsskäl)
Kommentarer:
För att verifiera att du är en levande människa (och inte en robot), skriv in följande siffror i textrutan nedanför. Du ska skriva in som siffror, utan mellanslag eller bindestreck.
FYRA - FYRA - SJUA - TREA
Skriv in ovanstående siffror:
 

psychedelic

© 2021 Dubbningshemsidan/Daniel Hofverberg

Skriv ut
Läs mer om utskriftsfunktionerna


 

Vill du annonsera här?
Kontakta webbmastern